LoveYourBelly

Az eddigi kutatások azt mutatják, hogy a várandósság során a nők 80 százalékánál kialakul a rectus diastasis. Azaz szétnyílik a hasizmuk. Ezáltal nem csak esztétikai probléma lesz a hasi területen, hanem rengeteg fizikai és szervi probléma alakul ki. A köldöksérv és a hátfájás a legáltalánosabb, de gerincsérv, vizeletvisszatartási problémák is kialakulhatnak, csak azért, mert a hasfal nyitva van és a hasizom nem tudja ellátni a fő funkcióit.

Több, mint 10 éve kutatok a témában és 4 évvel ezelőtt megszületett ez a 18 mozdulatból álló gyakorlatsor, mely speciális mozdulatainak és testtartásának köszönhetően rendkívül hamar regenerálja a hasizmot és zárja be a hasfalat.

Hagyományos hasizomerősítő gyakorlatok végzése rectus diastasis esetén szigorúan tilos. Ilyen esetekben a hasfal nyitva van, a kötőszövet, a linea alba, mely az egyenes hasizmot összetartja, vagy nagyon megnyúlik, vagy szét is szakad és ha gördülés közben hasűri nyomás alakul ki és levegő jut a hasba, az izom kifeszül kétoldalra, az izomhas nem tudja az összehúzódásokat és elernyedéseket végrehajtani, tehát izmot nem tud építeni, viszont a kötőszövet a terhelés hatására továbbszakad.

A módszer lényege a speciális testtartásban és légzésben rejlik, mely anatómiai alapokra helyezve stabilizálja a sérült izomzatot, hogy képes legyen a gyakorlatok közben megrövidülni, ezáltal pedig fejlődni. A tanfolyamon az édesanyák megtanulják ezeket a gyakorlatokat, a végrehajtási – illetve légzéstechnikát, valamint mélyreható tájékoztatást kapnak az általános táplálkozási szabályokról. Erre azért van szükség, mert sérült hasizomzattal tilos mindenféle aerob, intenzív mozgás, amivel zsírégetés történhet, így viszont akadályoztatva vannak az édesanyák a régi, ideális testsúlyuk visszaszerzésében. A sérült hasat pedig muszáj tehermentesíteni, hogy ne alakuljanak ki a káros fizikai elváltozások a testen. Ezért elengedhetetlen változtatni az életmódjukon, melynek legfontosabb pillére a táplálkozásuk megreformálása.

További információ:

http://loveyourbelly.hu/