Édes ízre vágysz?

Több, mint 10 éve tanítok, és rengeteg emberrel és élethelyzettel találkoztam már. Ezalatt az időszak alatt megannyi diéta divathullámot végigkövethettem. Egy dolog azonban régen sem volt más és most sem az.

 

Ha valaki szeretne veszíteni a testtömegéből, 

1.) az evés után rendszeresen bűntudatot érez
2.) ezért utál enni, hiszen attól néz ki úgy, ahogy nem szeretne
3.) diétázni pedig még jobban utál, hiszen akkor nem eheti azokat a finomságokat, amiket eddig. Tehát minden rossz.

DE ENNEK NEM KELL ÍGY LENNIE! TÉNYLEG NEM! ENNI CSODÁLATOS DOLOG!
CSAK…

Miért az édesipar vívmányait tartod a legfinomabb dolognak a világon, mikor azok tudatosan MESTERSÉGESEN úgy vannak ízesítve és édesítve, hogy imádd és pótolhatatlannak érezd?!?! Miközben szépen lassan (vagy nem annyira lassan) és alattomosan el fogják rontani a mindennapjaidat, a közérzetedet és az egészségedet!

Miért nem állítod át a gondolkodásod a TERMÉSZETES ízek élvezetére? Amikor belül tudod, hogy az a jó és az az egészséges!

Miért nem engeded magad el és élvezed, hogy ehetsz, egy nap akár ötször, hatszor, hétszer, nyolcszor? Csak meg kell tanulnod, hogy mikor és mit.

 

Természetesen ha van valamilyen ételintolerancia vagy orvosi rendeletre előírt diéta, azt be kell tartani, de ezekkel együtt:

1.) Törekedj a természetes összetevőkre, használd mindenből a nem sokszorosan feldolgozott és finomított alapanyagokat!
2.) Tanuld meg a rendszerességet, hogy azt mennyire szereti a szervezeted, hogy mikor ehetsz, miből és mennyit!
3.) És ha megkívánsz valamit — legyen ez egy túrógombóc egy étterem étlapján, egy sajtos pogácsa egy pékség kirakatában vagy egy hűsítő jegesta valamelyik kisbolt polcán —, akkor légy türelmes, szaladj haza és csináld meg otthon ezeket, meg fogod tudni, keress rá a neten, használd a fantáziád!

 

És légy nagyon büszke magadra, mert ezzel nem csak magadért teszel meg mindent, hanem a családodért, az ő egészségükért is! Fontos vagy nekik, a te egészséged és boldogságod nélkül semmi sincs! Jó lesz veled lenni, egészséges lesz a tested és a lelked és a cseperedő csemetéidnek már magától érthető lesz Az Élet és a Természet szeretete és tisztelete!

Édes ízre vágysz? Itt a sárgadinnye. Alacsony a cukortartalma, mégis mézédes. Egy kis tálat el lehet fogyasztani belőle egyszerre, tízóraira a legideálisabb! Ülj le vele 10 percre és élvezd minden pillanatát! Igazán tudatos választás!!!

Posted in blog.