Elkapott a tavaszi fáradtság! Folyton csak ennék…

A jó hír az, hogy tudunk segíteni magunkon, hogy minél rövidebb idő alatt, a legnagyobb hatékonysággal szabaduljunk meg a szükségtelen salakanyagoktól, amelyek a kellemetlen közérzet és a testsúlygyarapodás felelősei. Sport és anyagcsere. Nagyon jó barátok. Nincs mese, amit egyszer megettünk, azzal a szervezetünknek dolgoznia kell: kiválasztja a hasznosat a haszontalantól, a szükségeset a szükségtelentől. Mozgás segítségével és néhány táplálkozási alapszabály betartásával egészséges egyensúlyba hozhatjuk az anyagcsere folyamatainkat.

6 tipp, amivel már ma kialakíthatod a helyes napi rutinod

1) Víz

Igyál többet! Akkor is, ha elégségesnek gondoljuk a napi folyadékbevitelünket, mert most többet is eszünk. És az a gyors cél, hogy a fokozott terheléshez, fokozott anyagcserét biztosítsunk.

2) Többször keveset

Naponta legalább ötször egyél! Az adagokat tekintve a reggeli és a tízórai, az uzsonna és a vacsora legyen kisebb, a csúcsétkezésünk, az ebéd legyen a legnagyobb mennyiségű.

3) Mikor mit?

Reggel és este fehérjebeviteléből, napközben pedig a lassan és a gyorsan felszívódó (inkább a lassan felszívódó) szénhidrátokból nyerjünk energiát.

4) Sport, vagy nevezzük egyszerűen csak mozgásnak

Ha rá tudod venni magad egy sétára, keresel a környéken egy enyébb emelkedőt, vagy egy hosszabb lépcsősort, máris hatalmas sikerként jegyezheted föl Életed könyvének "Tettem magamért valami nagyon jót fejezetébe! Ugyanis ilyenkor azonnal elindulnak a szervezetedben azok a folyamatok, amelyek serkentik a kiválasztást, dolgoztatják tested motorját és elkezdődik a testsúlyoptimailzálásra való törekvés.

5) Legyünk reálisak!

Nem kell azonnal a konditerembe rohanni, ha eddig sem jártál. Mindig egyszerű feladatokkal kezdj, hogy ne ütközz azonnal kudarcélménybe!

6) És akkor még egyszer: legyünk reálisak! És boldogok.

Szerintem ne akarj két hét alatt remek formába kerülni. Nem kell. Van rá időd! Végül is egy egész életünk van arra, hogy jóformába kerüljünk és abban is tudjunk maradni. Mindössze kitartás kell és fokozatos hozzászoktatás. Utána pedig mértékletesség, tudatosság és sok esetben önmegtartóztatás. Ez utóbbi cseng a legszörnyebben, igaz? Pedig ez is tanulható, csak meg kell találni a módját. Ha sanyargatás és sok-sok rossz élmény kapcsolódik az odáig vezető úthoz, akkor jobbra el, válassz másik irányt! — megteheted — Fedezd fel az egészséges életmód előnyeit, ízeit és zamatát! Mindig azt mondom, hogy legyünk büszkék magunkra, mert megértettük, hogy ez a jó a testünknek és a lelkünknek. Ettől fogunk harmóniába kerülni önmagunkkal, hogy aztán bearanyozzuk a családunk mindennapjait is.

 

Bagyinka Tímea

Rekreációs szakoktató

LoveYourBelly módszer alapítója

Pilates, Vinyasa flow yoga és Aviva's Method oktató

 

illusztrációk:

1.

https://www.flickr.com/photos/stephensalony/9412997683/in/photolist-fkN5… qhyDgq-EpTja- 2uWrb-ayEPcB- 5SrzQC-qs7HVm-5fmc2G-2Rbpdq- dYdeBX-9YwXxJ- adootb-8vvMDE- fw7UWR-7MiV3v-cuUgVo- Di1uE9-7fxt2K- 5nYYhq-9vUbF4- FCB4K-fFfrt8-7gyTDm-Nkyb7- ez6Eup-cujd3j- jY3Ypx-aHwCmT- fFx47Q-bpUght-ayHrgy-hmhWMD- 5WAaKA-BxMUK- 5SoDFE-5fFsEQ- 8wPg1j-7JqGdw-ez6KFM- 6GsSRz-8ptpgV- gkKeUB-mkoxB- ddXaMu-dTAZjN-bV4Zv8-9PZz4G- 9zbTqd-fFfr54

2.

http://www.express.co.uk/news/world/427474/A-chipmunk- that-has- a-lot-of- cheek

3.

https://theculturetrip.com/europe/france/articles/the-5- best-brunch- and-late-breakfast- spots-in- nantes-centre-ville

4.

http://www.prevention.com/fitness/i-walked- up-the- stairs-every- single-day-for- a-month- and-this- is-what- happened

5.

https://www.flickr.com/photos

Posted in blog.